Zwangerschap

AANMELDEN

Je kunt ons dagelijks bellen tijdens ons telefonisch spreekuur van 9.00 tot en met 12.00 uur, echter een eerste afspraak maken neemt vaak veel tijd in beslag ivm beantwoorden vragen en geven van informatie,  waardoor de lijn tijdens het telefonisch spreekuur vaak lang bezet is.
Meld je daarom bij voorkeur aan via ons AANMELDFORMULIER.
Je wordt dan in principe binnen 24 uur en in ieder geval binnen 48 uur teruggebeld om een afspraak te maken, informatie te geven en je vragen te beantwoorden.
Wij streven ernaar om iedere middag tussen 12.00 en 13.00 uur te bellen. Let op: je kunt gebeld worden met een afgeschermd telefoonnummer!
Mocht je op een bepaald tijdstip liever niet gebeld worden dan kun je dit natuurlijk aangeven bij de opmerking op het aanmeldformulier.”

Wij horen graag van je als je ongeveer 5 of 6 weken zwanger bent, gerekend vanaf de datum van de eerste dag van je laatste menstruatie.
Voor de eerste afspraak staat een termijnecho gepland, en die wordt bij gemaakt rond 10-11 weken zwangerschap.

Tijdens het eerste telefonisch contact heb je direct de mogelijkheid om vragen te stellen.
Ook kunnen assistentes Janine of Ans je een aantal vragen stellen.
Onder andere of jij en je partner meer willen weten over het uitvoeren van vroege prenatale screening.

Het zou fijn zijn als je eerst wat meer leest over deze screenende testen: mocht je naar aanleiding daarvan meer willen weten of nog vragen hebben, dan kunnen we extra tijd op het spreekuur inplannen bij de afspraak voor de termijnecho. Lees hier voor meer info over deze testen.

 

LET OP
Als je nog geen foliumzuur slikt, begin daar dan alsnog zo snel mogelijk mee. Vanaf het moment dat je zwanger wilt worden tot aan de 11e week van de zwangerschap, adviseren wij FOLIUMZUUR te slikken. Een goede foliumzuurspiegel in het bloed van de moeder tijdens de conceptie, maakt het proces waarin het ruggetje van de embryo gesloten wordt makkelijker, waardoor de kans op het ontwikkelen van een neuraal buis defect (open ruggetje of waterhoofd) kleiner wordt. Het advies is dagelijks 0,4 of 0,5 milligram foliumzuur te slikken van 4 weken voor tot 2 maanden na de bevruchting. Foliumzuur is vrij verkrijgbaar bij apotheek en drogist als apart preparaat, maar ook bij de drogist in een multivitamine tablet speciaal voor zwangeren.

WIST JE DAT
Je als vrouw maar 10 weken de tijd hebt om andere vrouwen te helpen zwanger te worden?
Lees hier meer op de website van Moeders voor Moeders.