Verzekeringen

Als je zwanger zou willen worden of het inmiddels al bent, is het verstandig om te kijken welke verzekering het beste bij je situatie past of welke dekking je huidige verzekering geeft. .

Eerstelijns verloskundige zorg bij een verloskundigenpraktijk valt ALTIJD onder de basisverzekering.
Doorverwijzing naar tweedelijns zorg in het ziekenhuis valt ook onder de basisverzekering, maar gaat wel eerst ten koste van je eigen risico.
Ook vervolgonderzoek na de standaard bloedtest of na bijvoorbeeld de 20 weken echo valt onder de basisverzekering, maar gaat ook ten koste van je eigen risico.

Met een restitutiepolis worden de kosten van onze zorg altijd vergoed en worden kosten van elk  ziekenhuis,  kraamzorgorganisatie,  fysiotherapeut etc. altijd vergoed.

Met een naturapolis worden de kosten van onze zorg altijd vergoed, omdat wij met alle verzekeraars een contract hebben; echter kun je niet zomaar bij ieder ziekenhuis,  kraamzorgorganisatie terecht.
De moeite waard dus om dit goed uit te zoeken!

Verder loont het de moeite om te kijken of het wellicht voordeliger is om een aanvullende verzekering af te sluiten.
Zeker als je overweegt poliklinisch te gaan bevallen. Ook wordt dan vaak de eigen bijdrage voor kraamzorg vergoed, krijg je het benodigde kraampakket van de verzekeraar etc.

Specifiekere informatie over verzekerde zorg vind  je hier.