Huilbaby

Huilen is de enige manier voor baby’s om de eerste maanden te kunnen communiceren.
Als ze hongerig of moe zijn, als ze een vieze luier hebben of als ze pijn hebben.
Als ouder kan het soms heel lastig zijn om in te schatten waarom je baby huilt.
Priscilla Dunstan heeft Dunstan Babytaal ontwikkeld. Met een DVD leer je de verschillende huiltjes van je baby steeds beter herkennen waardoor je beter kunt inspelen op zijn of haar behoeften.

Belangrijk is te zorgen voor de drie R-en: Rust, Reinheid en Regelmaat! .

Er zijn baby’s die veel meer huilen dan gemiddeld. Als een baby meer dan 3 uur per dag gedurende minimaal 3 dagen ontroostbaar huilt dan wordt dit een huilbaby genoemd.
Als jouw baby een huilbaby is zal dit je waarschijnlijk wanhopig maken.
Je wilt het graag zo aangenaam mogelijk maken voor je baby, maar niets lijkt te helpen. Het is dan verstandig om contact op te nemen met het consultatiebureau voor advies.

SCHUD JE BABY NOOIT DOOR ELKAAR! Je kan je baby daardoor levensgevaarlijk verwonden! 

Het huilen kan meerdere oorzaken hebben, bijvoorbeeld de voeding, krampjes, reflux of oververmoeidheid. Bij baby’s die veel huilen zie je op den duur vaak oververmoeidheid waardoor het huilen extra wordt versterkt. Bij deze baby’s kunnen inbakeren en rust en regelmaat soms de oplossing zijn. Om te leren inbakeren kun je bij je consultatiebureau terecht.
Boeken over regelmaat en inbakeren zijn hier  te vinden.
Een methode die bij baby’s ook lijkt te werken is die van de arts Harvey Karpp. Op de website Babybonding lees je wat zijn oplossing is.

Lees hier nog meer over huilbaby’s.

Soms lijkt niets te helpen. Chiropractie kan dan wellicht een oplossing bieden. Dit is niet bewezen effectief maar heeft in het verleden bij vele ex-cliënten van ons goed geholpen.
Hier vind je een chiropractor die in de buurt van Meppel werkzaam is.

Probeer ook eens: