Team Verloskundigen

Annette Andriesen
In 1990 afgestudeerd aan de Rijksopleiding voor verloskundigen in Rotterdam – BIG registratienummer 59028522103
Prenataal Verloskundige, echoscopiste en praktijkmanager.
“Ik ben in Eindhoven opgegroeid en heb na het behalen van mijn diploma dan ook dertien jaar een praktijk in Eindhoven gerund.
In 2003 ben ik naar Drenthe verhuisd en in Meppel terecht gekomen. Ik word blij van de rust en de ruimte die er hier is.
De altijd zo persoonlijke reis van vrouwen van zwangerschap tot moederschap mee mogen maken  boeit mij na al die jaren nog steeds.
Het werk als praktijkmanager nam echter zoveel tijd in beslag dat het niet meer te combineren viel met bevallingendiensten. Sinds 2023 kom je mij dan ook vooral  tegen bij de zwangerschapscontroles en echo’s. In mijn vrije tijd geniet ik graag van de natuur; een leven zonder dieren kan ik me niet voorstellen en woon dan ook met mijn hond, katten, kippen en paard in het buitengebied van de Wolden”.

 

Brechje van Kasteel – de Leeuw
In 1997 afgestudeerd aan de Rijksopleiding voor verloskundigen in Rotterdam – BIG registratienummer 19042742703
Verloskundige, echoscopiste en anticonceptiespecialiste. 
Sinds 1998 ben ik werkzaam in Meppel.
Verloskunde is iets wat me al van jongs af aan boeit: het mysterie van de geboorte, de puurheid van mensen op de meest bijzondere en intieme momenten in hun leven.
Ik vind het mooi dat ik hier deelgenoot van ben en dat proces mag begeleiden, iets wat ik met veel toewijding en liefde doe.
Zelf ben ik trotse moeder van een zoon en twee dochters en getrouwd met Jan Willem.
We wonen met veel plezier in Meppel.

 


Maaike Meijer
In 2012 afgestudeerd aan de Verloskundige Academie Groningen – BIG registratienummer 19910196803
Verloskundige en  ( 20 weken) echoscopiste
Na een jaar als waarneemster in de regio te hebben gewerkt ben ik in Meppel begonnen.
Ter verbreding heb ik me gericht op echoscopie en maak ik naast de echo’s op het gewone spreekuur ook 20 weken echo’s.
Het bijzondere proces naar geboorte en ouderschap begeleiden vind ik heel mooi aan ons vak.
Ik hoop dat ik aan deze bijzondere periode een positieve bijdrage kan leveren!

Ik woon in Koekange en in mijn vrije tijd geniet ik van ons gezin met 4 kinderen en onze dieren. We gaan graag samen de natuur in!

 

Esther Kavelaars
Ik ben in 1992 afgestudeerd aan de Kweekschool voor Vroedvrouwen in Amsterdam – BIG registratienummer 89019077603
Verloskundige. Begeleidt de Centering Pregnancy bijeenkomsten.
Ik ben geboren en getogen op een boerderij in Flevoland. Van klein kinds af aan wilde ik verloskundige worden.
Na mijn afstuderen heb ik 15 jaar in een groepspraktijk in de binnenstad van Utrecht gewerkt, daarna in een kleine plattelandspraktijk rondom Zwartsluis. Het organiseren van een eigen praktijk werd me te veel, daarom werk al een tijd als waarneemster, vanaf 2022 hier in Meppel en de Wolden.
Op pad met de verlostas, bevallingen begeleiden, bij de geboorte van nieuw leven mogen zijn, dat vind ik heerlijk en ik hoop nog vele jaren dit mooie beroep uit te oefenen.
Ik ben getrouwd met Andre, we wonen op een boerderijtje in Sint Jansklooster.

 

 

Jentje Kuiper
Ik ben in 2019 afgestudeerd aan de Academie voor Verloskunde in Groningen – BIG registratienummer 59926857503
Verloskundige en echoscopiste.
Na mijn afstuderen heb ik waargenomen in diverse praktijken, oa in Zwolle en IJsselmuiden.
Sinds 2023 doe al wekelijks een bevallingendienst voor Meppel en vanaf 1 april 2024 maak ik fulltime deel uit van het team.
De ontwikkeling van een kloppend hartje tot een volgroeide baby die geboren wordt, dat proces vind ik fascinerend!
Als verloskundige kijk ik mee, geef informatie en zal jullie ondersteunen.
Ik geloof in de kracht van aanstaande ouders, laat jullie graag eigen keuzes maken en vertrouw erop dat jullie dat kunnen!
Ik woon in Punthorst.

 

 

Els van de Graven – Korte 
Ik ben in 1999 afgestudeerd aan de Vroedvrouwenschool in Kerkrade – BIG registratienummer 99050346503
Verloskundige, echoscopiste en versiekundige.
Na mijn afstuderen heb ik eerst in diverse verloskundigenpraktijken gewerkt en sinds 1999 grotendeels in de Verloskundigenpraktijk Hoogeveen.
Vanaf juli 2023 ben ik het rustiger aan gaan doen en werk nu in meerdere verloskundige praktijken en vanaf januari kom ik ook enkele dagen per maand in Meppel de spoed/bevallingen diensten waarnemen.
Verloskunde is een prachtig vak. We mogen getuige zijn van een hele bijzondere en speciale periode in het leven van een zwangere en partner. Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten en te mogen begeleiden tijdens deze bijzondere periode in jullie leven. Ik hoop dan ook dat ik er, samen met jullie, een tijd van kan maken waar jullie heel mooi op terug kunnen kijken.
Ik woon in Hoogeveen, ben getrouwd en samen hebben we twee prachtige dochters.

 

Kelte van der Vegt

Ik ben Kelte en vanaf februari 2024 kunnen jullie mij hier in Meppel en de omliggende dorpen tegenkomen.
Ik ben geen Meppeler Mug, maar wel een echte Gieterse. Als je me in de zomer zoekt, ben ik op het water te vinden.
Ik voel me thuis in de omgeving en vind het daarom ook extra leuk dat ik hier zal gaan werken!
Mijn moeder wilde ook graag verloskundige worden. Door haar heeft het beroep van verloskundige mij al van kleins af aan aangetrokken en des te bijzonder vind ik het dat ik dit nu ga waarmaken!
Ik heb een mooie reis gemaakt door Zuid-Amerika waar ik ook vrijwilligerswerk heb gedaan op de verloskamers in Peru. Daar heb ik de Spaanse taal geleerd, die ik mij graag nog meer eigen wil maken. Wellicht wel tijdens een volgende reis 😉
Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten, tot snel!

 

Irene Couperus

Als kind wist ik al dat ik de zorg in wilde, het was alleen nog de vraag in welke richting.
Het moment dat ik de opleiding tot Verloskundige tegenkwam dacht ik ‘Dit is het!’
In 2016 mocht ik beginnen aan de opleiding en ben ik hiervoor naar Groningen verhuisd.
Ondertussen zijn we een aantal jaar verder! Na mijn afstuderen heb ik waargenomen rondom Groningen en Assen en nu mag ik vanaf maart 2024 aan de slag in Meppel.
Ik ben blij dat ik kan zeggen dat ik nog steeds even verliefd ben op de verloskunde als op mijn eerste stagedag!
Het is fantastisch om op zo’n intens en intiem moment begeleiding te kunnen bieden. Hierbij staan jullie wensen en behoeften altijd op de voorgrond.

 

Onna Idema

Mijn naam is Onna en vanaf eind maart kunnen jullie mij tegenkomen bij het Verloskundig Centrum Meppel en de Wolden.
Als een echte Friezin uit de Achterhoek voel ik mij overal thuis, en weet ik zeker dat dit ook in het mooie Meppel moet gaan lukken.

Vanaf het moment dat ik samen met mijn moeder de serie ‘Call the Midwife’ keek, en mijn moeder aan mij vroeg: ‘Is dit niet iets voor jou?’, was ik verkocht. Een aantal jaren later is het eindelijk zo ver, ik mag zelf als verloskundige aan de slag!

Je mag mij ’s nachts wakker bellen voor een leuke pubquiz, lekker eten en drinken en natuurlijk voor een mooie bevalling!

 

 

 

 

 

 

Wij werken in een team van 8 verloskundigen.  Samen vormen we twee teams.  Zo kunnen we 365 dagen per jaar met 2 verloskundigen tegelijk 24 uurs-spoeddiensten doen, zodat wanneer de 1e verloskundige een poliklinische bevalling begeleidt in bijvoorbeeld het ziekenhuis van Heerenveen, Zwolle of Assen er altijd een 2e dienstdoende verloskundige dichtbij voor je klaar staat voor een thuisbevalling of andere acute zorg. Daarnaast heeft elke verloskundige haar eigen aandachtsgebied, een eigen specifieke vaardigheid. Hierdoor zijn we in staat in te spelen op jouw wensen;  immers geen enkele zwangere vrouw is hetzelfde en haar wensen en behoeften kunnen heel verschillend zijn.
Tijdens de eerste gesprekken op de praktijk maken we een echo, brengen we je medische voorgeschiedenis in kaart en stellen samen de basis van jouw zorgpad op.
Vervolgens kun je kiezen voor de gewone, reguliere zwangerschapscontroles of voor begeleiding in de vorm van Centering Pregnancy. We organiseren regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten en bieden veel informatie op deze website en onze facebook pagina. Je kunt van maandag tot en met vrijdag volgens afspraak terecht op onze spreekuren. Eens per week hebben we een avondspreekuur. Ook zijn we iedere werkdag bereikbaar tijdens het telefonisch spreekuur van 9.00 tot en met 12.00 uur, voor al je (niet dringende) vragen en zijn we op ons spoednummer natuurlijk 24 uur per dag bereikbaar voor dringende vragen, (spoed)klachten of voor wanneer je ongerust bent.