Lifelines next

Lifelines NEXT is een groot onderzoek naar het verloop van de zwangerschap en de gezondheid van moeder en kind.

Het doel van Lifelines NEXT is om te ontdekken waarom de ene mens in de loop van zijn leven een chronische ziekte krijgt (een ziekte die je je hele leven lang houdt zoals bijvoorbeeld astma of suikerziekte) en de andere niet. Het vermoeden bestaat dat hier tijdens de zwangerschap en in de eerste levensjaren een basis voor wordt gelegd. Spelen de omgeving, leefstijl of juist erfelijke aanleg hierbij een rol? En hoe verloopt de gezondheid voor moeder en kind gedurende de zwangerschap en het jaar daarna? Deze vragen staan centraal in Lifelines NEXT. Om het antwoord te vinden op deze vragen gebruikt Lifelines NEXT alle informatie uit vragenlijsten, metingen en biomaterialen zoals bloed, poep en moedermelk die door Lifelines NEXT deelnemers is aangeleverd. Door alle antwoorden en de meet- en onderzoeksresultaten aan elkaar te koppelen, hoopt Lifelines NEXT uit te vinden welke factoren ervoor zorgen dat een ziekte zich ontwikkelt en hoe dit voorkomen zou kunnen worden. Op deze manier wil Lifelines NEXT bijdragen aan een gezondere toekomst.

Klik hier voor meer info of aanmelden.

Klik hier voor info via Youtube filmpje.

Lifelines NEXT

Deel dit artikel