Corona update rondom dragen van mondmaskers

  • Zwangeren ZONDER corona klachten zijn zowel met als zonder mondmasker welkom op het spreekuur.
  • Zwangeren MET coronagerelateerde klachten BELLEN ALTIJD EERST met de dienstdoende verloskundige voor advies, mogelijk kan een bezoekje aan ons Centrum een weekje uitgesteld worden. Zwangeren die wel medisch noodzakelijk gezien moeten worden vragen wij naar een aparte, speciaal daarvoor ingerichte kamer te komen; zelf dragen wij dan beschermende middelen.
  • We blijven de anderhalve meter afstand bewaken; zolang we niet langer dan 15 minuten aaneengesloten binnen die anderhalve meter aan het werk zijn hoeven we niet in quarantaine indien de client niet veel later een positieve corona test blijkt te hebben.
  • Indien we verwachten langer dan 15 minuten binnen anderhalve meter in elkaars aanwezigheid te zijn dan zullen wij gedurende die tijd een mondmasker en handschoenen dragen. 
Ook dan hoeven we niet quarantaine mocht een van jullie later een positieve test hebben.
  • Tijdens de bevalling zullen we per situatie bekijken of het dragen van een mondmasker voor ons noodzakelijk is.
  • Kraambed controles doen we om en om fysiek en telefonisch.  Tijdens huisbezoeken kunnen we de anderhalve  meter ruimschoots blijven hanteren, dus zal er zelden een reden zijn om mondmaskers te dragen.
  • Indien een van de verloskundigen milde klachten heeft dragen we op advies van de GGD een mondmasker totdat de uitslag van de test binnen is.

We beseffen dat het werken met mondmaskers niet de voorkeur heeft. We doen dit echter om jullie te beschermen en ook om te voorkomen dat een of meerderen van ons 10 dagen lang niet kunnen werken ivm thuisquarantaine de komende winterperiode.

Deel dit artikel